perjantai 8. toukokuuta 2015

Päivän villivihannespannu

Juuri nyt pannulle menee pihalta äsken nyppimäni villivihannessekoitus. Maitohorsmaa, vuohenputkea, nokkosta, voikukkaa, poimulehteä, siankärsämöä sekä mausteeksi nurmitädykettä. Huuhtelun jälkeen pannulle, kevyt paisto öljyssä, suolaa ja pippurisekoitusta. Siitä on päivän villivihannespannu tehty :) Nämä kaikki voisi nauttia myös villisalaattina. Teet vaan raikkaan salaatinkastikkeen öljystä, viinietikasta, suolasta ja pippurista, sekoitat ja heität salaatin päälle. Maitohorsmat mielelläni kypsentäisin, ne ovat sen verran paksumpia rakenteeltaan...  

Päivän villivihannekset kipossa - tunnistatko kaikki villiyrtit?

Tunnistatko nämä kaikki kasvit? Tässä villivihannekset lautasella helpommin tunnistettavina.

Päivän villivihannekset lautasella poseeraamassa tunnistusta varten. Löytyykö nyt tuttuja kasveja?

Tässä päivän villivihannekset lautasella helpommin tunnistettavina. Saanko esitellä - ylärivissä vasemmalta siankärsämö, maitohorsma, voikukka, vuohenputki, ja alarivissä poimulehti, nurmitädyke ja nokkonen.

Päivän villivihannespannu


Kerää kauden villivihanneksia 1 l. Huuhtele mullat pois ja valuta enimmät vedet pois. Voit pilkkoa villivihanneksia pienemmiksi vaikka saksilla. Voit jättää kasvit halutessasi kokonaisiksi, se helpottaa kasvien bongausta lautaselta. Kuumenna pannu, lisää 1 rkl oliiviöljyä (tai jotain muuta öljyä, tai voita). Paista villivihannekset kevyesti, noin 5 minuuttia. Mausta oman maun mukaan esim. suolalla ja pippurisekoituksella. Sitruunamehu antaa myös hyvän säväyksen villivihannespannulle.   

1 kommentti:

  1. Hieno valikoima villivihanneksia, joita maitohorsmaa ja nurmitädykettä lukuunottamatta kaikkia löytyy myös meidän kotipihalta Vihdissä :)

    VastaaPoista