Vihreä villiyrttikastike soveltuu moneen käyttöön - leivän päälle, paistetun kalan seuralaiseksi tai vaikka dippikastikkeeksi. Tämä resepti on hyvin helppo ja sopii monelle eri villiyrtille. Tämän satsin tein vuohenputkesta, joka on parhaimmillaan juuri nyt.
Vihreä villiyrttikastike |
Vihreä villiyrttikastike
1 litra tuoreita vuohenputken versoja
1 valkosipulinkynsi
5 rkl majoneesia
0,5 tl yrttisuolaa
ripaus pippurisekoitusta
Mene pihalle ja kerää astiaan vuohenputken versoja. Ei haittaa, vaikka mukaan poimisi myös muita villiyrttejä, esim. voikukanlehti, poimulehti, siankärsämön verso sopivat hyvin tähän mukaan. Huuhtele yrtit huolellisesti viileässä vedessä. Valuta enimmät vedet pois siivilässä. Surauta villiyrtit ja valkosipulinkynsi pieniksi tehosekoittimella. Tupperwaren yrttisilppuri on tähän hommaan oivallinen. Tämän jälkeen sekoita joukkoon mausteet ja majoneesi. Sekoita. Vihreä yrttikastike on valmista tarjottavaksi. Ennen tarjoamista yrttikastike voi viilentyä jääkaapissa. Tämän yrttikastikkeen säilyvyys on rajallinen, koska valmistukseen on käytetty tuoreita villiyrttejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti